Sound of Seminaarinmäki – Sinfiksen & Puhkupillien yhteiskonsertti

Syksyssä ruvetaan pikku hiljaa olemaan siinä pisteessä, että harjoittelun hedelmien keräilykausi on jo aivan nurkilla. Sinfis konsertoi yhdessä kera puhallinorkesteri Puhkupillien marraskuisena lauantaina 19.11. Kuokkalan kirkossa klo 19. Konsertin ohjelmassa on niin perinteistä kuin uudempaa sinfoniaorkesterimusiikkia, kuten myös viihteellisempääkin musiikkia kummankin orkesterin hengen mukaisesti. Lopuksi konsertti-ilta huipentuu arviolta peräti 80-henkisen kokoonpanon yhteisiin kappaleisiin. Yhteisteoksiksi ovat valikoituneet rakastetut musikaaliklassikot Sound of Music, Oopperan kummitus ja West Side Story

Konsertissa kuultava yhteiskokoonpanohan ei muuten ole aivan perinteinen sinfoniaorkesteri, koska puhaltajia on enemmän kuin sinfoniaorkesterissa tavallisesti. Tämä ja orkesterin iso koko ovat tuoneet harjoituttamiseen omat haasteensa: äänenvoimakkuus nousee helposti ja orkesterin laidalta soittaja ei välttämättä kuule kunnolla toisella laidalla soittavaa.

– Uusien haasteiden ja vaikuttavan kokoisen orkesterin äärellä työskentely tekeekin tämän konsertin toteuttamisesta ihanaa. Kahden orkesterin soittotavan yhdistäminen vaatii soittajilta rohkeutta heittäytyä luottamaan kapellimestariin, kertoo yhteiskappaleissa ja Sinfiksen osuudessa orkesterin kapellimestarina toimiva Saana Sutinen.

Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit on perustettu 1983. Orkesteri koostuu virallisesta nimestään huolimatta myös muiden jyväskyläläisten opinahjojen opiskelijoista sekä jo työelämään siirtyneistä musiikinharrastajista. Puhkupillit soittavat kauden mittaan musiikkia laidasta laitaan tapahtuman luonteen mukaan. Tässä konsertissa orkesterin osaamista kuullaan sinfonisen puhallinmusiikin puolelta. Puhkupillejä tulevassa konsertissa johtavat Lassi Takanen ja Sini Korhonen.

Puhkupillit ja Sinfis ovat toimineet rinnakkain kymmeniä vuosia ja tehneet runsaasti yhteistyötä. Nyt järjestettävä yhteiskonsertti ei silti suinkaan ole ainoa laatuaan, vaan edellisen kerran orkestereita on kuultu yhdessä vuosina 2011 sekä 2002. Näyttää kuitenkin siltä, ettei vastaavanlaista paikallista kokoonpanoa pääse kuulemaan kuin kerran kymmenessä vuodessa, joten kannattaa saapua paikalle kuuntelemaan tätä melko harvinaista kattausta!

Lisäksi käsillä oleva marraskuinen yhteiskonsertti aloittaa komeasti ensi vuonna kumpaisellekin orkestereille koittavat juhlavuodet. Vuonna 2023 Puhkupillit juhlii 40-vuotisjuhlavuottaan, ja Sinfis puolestaan 30-vuotisjuhlavuottaan.


Käsiohjelma: 15 € / 10 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet)

Käsiohjelman ostaminen ennakkoon:
Lähetä sähköposti osoitteen sinfis.jyu@gmail.com viimeistään 17.11.

Kerro sähköpostissa:
– nimesi
– käsiohjelmien lukumäärä
– käsiohjelman tyyppi (norm./alennettu hinta)
Saat sähköpostitse kuittauksen ja maksuohjeet. Ennakkoon ostetut käsiohjelmat ovat noudettavissa konserttipäivänä klo 18:00 alkaen Kuokkalan kirkolta.

Lämpimästi tervetuloa konserttiin!