Sinfiksen joulu: Yhteislaulukonsertti

Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri Sinfis järjestää yhteislaulullisen joulukonsertin. Ohjelmassa on tuttuja joululauluja yhdessä laulaen, ja lisäksi joulun tunnelmaan johdattavia klassisen musiikin kappaleita orkesterin esittämänä.

Jyväskylän Yliopiston Päärakennus c-sali

Lauantaina 10.12.2022 klo 17

Kapellimestarina Saana Sutinen

Sylvian joululaulu

Varpunen jouluaamuna

Jouluyö, juhlayö

Arkihuolesi kaikki heitä

Heinillä härkien

Me käymme joulun viettohon

En etsi valtaa loistoa

Konsta Jylhän Joululaulu

Maa on niin kaunis

Hanget korkeat, nietokset

Salut d’Amour (E. Elgar)

Preludium (A. Järnefelt)

Liput: 10€ / 5€

Sound of Seminaarinmäki – Sinfiksen & Puhkupillien yhteiskonsertti

Syksyssä ruvetaan pikku hiljaa olemaan siinä pisteessä, että harjoittelun hedelmien keräilykausi on jo aivan nurkilla. Sinfis konsertoi yhdessä kera puhallinorkesteri Puhkupillien marraskuisena lauantaina 19.11. Kuokkalan kirkossa klo 19. Konsertin ohjelmassa on niin perinteistä kuin uudempaa sinfoniaorkesterimusiikkia, kuten myös viihteellisempääkin musiikkia kummankin orkesterin hengen mukaisesti. Lopuksi konsertti-ilta huipentuu arviolta peräti 80-henkisen kokoonpanon yhteisiin kappaleisiin. Yhteisteoksiksi ovat valikoituneet rakastetut musikaaliklassikot Sound of Music, Oopperan kummitus ja West Side Story

Konsertissa kuultava yhteiskokoonpanohan ei muuten ole aivan perinteinen sinfoniaorkesteri, koska puhaltajia on enemmän kuin sinfoniaorkesterissa tavallisesti. Tämä ja orkesterin iso koko ovat tuoneet harjoituttamiseen omat haasteensa: äänenvoimakkuus nousee helposti ja orkesterin laidalta soittaja ei välttämättä kuule kunnolla toisella laidalla soittavaa.

– Uusien haasteiden ja vaikuttavan kokoisen orkesterin äärellä työskentely tekeekin tämän konsertin toteuttamisesta ihanaa. Kahden orkesterin soittotavan yhdistäminen vaatii soittajilta rohkeutta heittäytyä luottamaan kapellimestariin, kertoo yhteiskappaleissa ja Sinfiksen osuudessa orkesterin kapellimestarina toimiva Saana Sutinen.

Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit on perustettu 1983. Orkesteri koostuu virallisesta nimestään huolimatta myös muiden jyväskyläläisten opinahjojen opiskelijoista sekä jo työelämään siirtyneistä musiikinharrastajista. Puhkupillit soittavat kauden mittaan musiikkia laidasta laitaan tapahtuman luonteen mukaan. Tässä konsertissa orkesterin osaamista kuullaan sinfonisen puhallinmusiikin puolelta. Puhkupillejä tulevassa konsertissa johtavat Lassi Takanen ja Sini Korhonen.

Puhkupillit ja Sinfis ovat toimineet rinnakkain kymmeniä vuosia ja tehneet runsaasti yhteistyötä. Nyt järjestettävä yhteiskonsertti ei silti suinkaan ole ainoa laatuaan, vaan edellisen kerran orkestereita on kuultu yhdessä vuosina 2011 sekä 2002. Näyttää kuitenkin siltä, ettei vastaavanlaista paikallista kokoonpanoa pääse kuulemaan kuin kerran kymmenessä vuodessa, joten kannattaa saapua paikalle kuuntelemaan tätä melko harvinaista kattausta!

Lisäksi käsillä oleva marraskuinen yhteiskonsertti aloittaa komeasti ensi vuonna kumpaisellekin orkestereille koittavat juhlavuodet. Vuonna 2023 Puhkupillit juhlii 40-vuotisjuhlavuottaan, ja Sinfis puolestaan 30-vuotisjuhlavuottaan.


Käsiohjelma: 15 € / 10 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet)

Käsiohjelman ostaminen ennakkoon:
Lähetä sähköposti osoitteen sinfis.jyu@gmail.com viimeistään 17.11.

Kerro sähköpostissa:
– nimesi
– käsiohjelmien lukumäärä
– käsiohjelman tyyppi (norm./alennettu hinta)
Saat sähköpostitse kuittauksen ja maksuohjeet. Ennakkoon ostetut käsiohjelmat ovat noudettavissa konserttipäivänä klo 18:00 alkaen Kuokkalan kirkolta.

Lämpimästi tervetuloa konserttiin!

Syyskausi alkaa 5.9.

Syksy on täällä, ja sehän meinaa sitä, että Sinfis pääsee taas musisoimaan!

Syksyn kauteen on otettu varaslähtö jo peräti reilu viikko sitten, kun pienempi poppoo orkesterilaisia treenasi Jyväskylän yliopiston avajaisfestarikonserttia varten. Lisäksi edellisellä viikolla ohjelmassa oli tilavuokrakeikka Taulumäen kirkossa messua avustaen. Tälläkään viikolla ei tekemistä puuttunut, kun sinfisläisistä muodostettu jousikvartetti soitti tuttuun tapaan JYU:n avajaisseremoniassa Andante festivoa, ja torstaina Sinfis taas konsertoi yhdessä puhallinorkesteri Puhkupillien kanssa osana yliopiston avajaisfestareita. Tupa oli täynnä ja tunnelmat, ainakin soittajilla, erinomaiset!

Konsertti Puhkujen kanssa ei suinkaan jäänyt viimeiseksi laatuaan, vaan tämän syksyn prokkiksena onkin toteuttaa Sinfiksen ja Puhkupillien yhteiskonsertti. Sen ajakohta on 19.11. Orkesterit soittavat sekä yhdessä että omina kokoonpanoinaan, ja konsertin ohjelmisto koostuu niin klassisesta kuin viihteellisemmästä musiikista.

Harjoitukset aloitetaan ensi viikolla maanantaina 5.9. tuttuun tapaan klo 17-20 Musica-rakennuksen M103-salissa. Tervetuloa niin uudet kuin entisetkin soittajat! Jos et pääse ensimmäisiin harjoituksiin, ei hätää, voit liittyä mukaan myös sitä seuraavalla viikolla.

Ja lisätietojahan voi aina kysellä intendentiltä: intendentti@sinfis.fi

Syyskauden 2022 aikataulu:

Ma 5.9. klo 17 treenit alkaa:
maanantaisin klo 17-20 Musica M103-salissa, ellei toisin ilmoiteta

Ma 12.9. tutustumisilta, Opinkivi
Luvassa saunomista ja paljussa köllöttelyä – tulethan!

La-Su 24.-25.9. Harjoitusviikonloppu

La-Su 15.-16.10. Harjoitusviikonloppu
La Sinfis, su harjoitus yhdessä Puhkujen kanssa

Ma 14.11. Yhteiskonsertin kenraali

La 19.11. Yhteiskonsertti