Orkesteri

Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri ry eli Sinfis on vuonna 1993 perustettu Jyväskylän yliopiston edustusorkesteri. Orkesteri tunnetaan aktiivisena harrastajaorkesterina ja sen soittajat ovat suurimmaksi osin opiskelijoita. Sinfis järjestää keskimäärin 1-3 konserttia lukukauden aikana ja soittajien joukosta kootaan tarpeen tullen myös pienempiä kokoonpanoja erilaisiin tilaisuuksiin, esimerkiksi tilauskeikoille.

Orkesteri on toteuttanut ennakkoluulottomasti monenlaisia projekteja. Viime vuosina Sinfis on soittanut mm. Mozartin konserttoja ja suomalaista taidemusiikkia (Wienistä pohjoiseen, 2016), monipuolisesti elokuvamusiikkia (Salute to the Cinema 2016 & Valkokankaan Säveliä 2011) ja kattavan Sibeliuksen tuotantoon keskittyneen konsertin (Sinfis: Sibelius, 2015). Lisäksi orkesteri on osallistunut mm. erilaisten musikaalien tekemiseen (Metsälammen Musikantit -lasten musiikkisatu 2014 & Ruusun Varjo –musikaali 2006). Orkesteri tekee mielellään yhteistyötä muitten musiikintekijöiden kanssa (Mozartin Requiem yhdessä helsinkiläiskuorojen, Pohjalaisten Osakuntien Laulajien sekä Savolaisen Osakunnan Laulajien kanssa 2009 & 2010 ja yhteiskonsertit puhallinorkesteri Puhkupillien kanssa 2002, 2011 ja 2022) ja on esiintynyt myös Jyväskylän ulkopuolella (konserttimatka Saksaan 2008 & suomenkiertue Werner Bros -skiffleyhtyeen kanssa 2006). Kapellimestareina ovat toimineet mm. Huba Hollóköi, Eveliina Aijasaho, Hannu Tauriainen, Miikka Laihonen, Satu Simola ja Marja Ikonen.

Kaikki uudet soittajat ovat lämpimästi tervetulleita ilman koesoittoa läpi vuoden! Harjoittelemme maanantaisin klo 17-20 yliopistolla Musica-rakennuksen salissa M103.

Lisätietoja: Intendentti Julia Naulapää
Sähköposti: intendentti@sinfis.fi