Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Miten pääsen mukaan Sinfikseen?

Sinfikseen pääsee soittamaan yksinkertaisesti tulemalla paikalle kauden ensimmäisiin harjoituksiin soittimensa kanssa. Koesoittoja ei ole, eikä mukana soittaminen maksa mitään.

2. En päässyt ensimmäisiin harjoituksiin. Voinko silti tulla mukaan soittamaan?

Melko varmasti kyllä. Asian voi vielä tarkastaa intendentiltä, mutta usein mukaan ehtii myöhemminkin.

3. Olenko tarpeeksi hyvä soittamaan Sinfiksessä?

Hyvänä lähtötasona Sinfikseen on pidetty 3/3-tutkinnon suorittamista. Mitään todistuksia tästä ei kuitenkaan pyydetä esittämään. Meillä on monentasoisia soittajia ja ohjelmiston vaatimustaso vaihtelee lukukausittain. Kannattaa siis tulla kokeilemaan, onnistuuko mukana soittaminen. Ketään ei ole Sinfiksestä vielä pois potkittu. 🙂

4. Kuinka usein Sinfis konsertoi?

Sinfiksellä on yleensä 1-2 konserttia lukukaudessa. Tämän lisäksi orkesteri soittaa satunnaisesti pikkukeikkaa pienemmillä kokoonpanoilla.

5. Miten usein harjoitellaan ja kuinka paljon minun pitää sitoutua?

Harjoituksia on lähtökohtaisesti lukuvuoden ajan joka maanantai klo 17-20 Musica-rakennuksen M103-salissa. Lukukauteen mahtuu maanantaiharjoitusten lisäksi 1-2 harjoitusviikonloppua ja luonnollisesti myös konserttipäivä(t). Soittajien oletetaan käyvän säännöllisesti harjoituksissa ja sitoutuvan tulevansa soittamaan konserttiin. Aina ei tietenkään paikalle pääse, jolloin pitää ilmoittaa poissaolostaan intendentille tai kapellimestarille. Sinfiksen tarkoitus on kuitenkin lähinnä olla mukava harrastus eikä mitään pakkopullaa.

6. Minkälaista ohjelmisto Sinfis soittaa?

Ohjelmisto vaihtelee paljon lukukaudesta toiseen. Vuosien varrelle on mahtunut kevyttä musiikkia, klassista sekä musikaali- ja elokuvamusiikkia. Aikaisempien vuosien ohjelmistoa voi käydä katsomassa historiikista.

7. Onko Sinfiksellä muuta toimintaa soittamisen lisäksi?

Vaikka Sinfiksessä mukana oleminen painottuukin soittamiseen, voi meidän puitteissamme osallistua muunkinlaiseen toimintaan. Syksyllä järjestetään aina uusien ilta, jossa uudet soittajat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja vanhoihin soittajiin. Olemme esimerkiksi käyneet myös yhdessä syömässä ja konsertin jälkeen meillä on yleensä aina karonkka. Sinfiksen toiminnan suunnittelemiseen ja konserttien järjestämiseen pääsee mukaan liittymällä hallituksen jäseneksi tai vaikka vain osallistumalla hallituksen kokouksiin.

8. Kuinka liittyä tai erota Sinfiksen sähköpostilistalta?

Yksityiskohtaiset ohjeet löytyvät täältä. Voit myös lähettää sähköpostia suoraan Sinfiksen intendentille ja pyytää häntä poistamaan sinut listalta tai lisäämään sinut listalle.

9. Mietityttääkö vielä jokin asia?

Kysy intendentiltä! Ajantasaiset yhteystiedot löydät: Yhteystiedot/Contact.