W. A. Mozartin Requiem 6.11. Taulumäen kirkossa

Mozartin Requiem

Pohjalaisten Osakuntien Laulajat, Savolaisen Osakunnan Laulajat sekä Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri yhdistävät jälleen voimansa pyhäinpäivän konserteissa, joissa kuullaan kuoroteosten klassikko, W. A. Mozartin Requiem Satu Simolan johtamana. Satapäisen suurkuoron ja orkesterin lisäksi lavalle nousevat solistit sopraano Ilona Jokinen, altto Jeni Packalén, tenori Ville Salonen sekä basso Jari Saarman.

Konsertit Jyväskylän Taulumäen kirkossa la 6.11 klo 18 ja Helsingin Johanneksenkirkossa su 7.11 klo 18.

Liput 15 / 8 EUR (opisk., eläk., alle 12-v.)

Lippuja ovelta sekä etukäteen esiintyjiltä.
Varaukset: pol.pr@kuoro.fi.

Requiem jäi Mozartin viimeiseksi sävellystyöksi. Väitetään, että kuolemansairas Mozart koki säveltävänsä teosta ensisijaisesti itselleen. Mozart ei koskaan ehtinyt saada teosta valmiiksi, vaan se jäi kesken hänen kuoltuaan vuonna 1791. Requiemin saattoi loppuun Mozartin oppilas Franz Süssmayr Mozartin luonnosten pohjalta. Requiemin kaksitoista osaa kertovat kuolemanpelosta, tuomiopäivän kauhuista, ihmisen syyllisyydestä, anteeksiannosta, armosta ja lunastuksesta.