Kevät Soi -solistikonsertti

Sunnuntaina 29.4.2012 klo 18 Kuokkalan kirkossa

Liput ovelta 10/7€ (alennettu hinta: opiskelijat ja lapset alle 12 v.)
Lippujen ennakkovaraukset osoitteesta sinfis.jyu@gmail.com

Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesteri saa kevätkonserttiinsa vieraakseen kaksi lahjakasta nuorta solistia, Kreeta-Julia Heikkilän (viulu) ja Emil Fuchsin (fagotti). Konsertissa kuullaan Carl Nielsenin viulukonsertto Op.33, Franz Berwaldin konserttikappale fagotille ja orkesterille sekä Edward Elgarin Romanssi fagotille ja orkesterille Op. 62. Konsertin johtaa Eveliina Aijasaho.

Kreeta-Julia Heikkilä (s. 1986) opiskelee tällä hetkellä AHRC-stipendiaattina professori Jan Repkon johdolla Lontoon Royal College of Music`ssa. Hän aloitti viulunsoiton opinnot viisivuotiaana Geza Szilvayn johdolla, minkä jälkeen hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Tuomas Haapanen, Mi-kyung Lee, Päivyt Meller ja Tero Latvala. Heikkilä on esiintynyt monien suomalaisorkesterien, mm. Sinfonia Lahden, Kuopion Kaupunginorkesterin, Lohjan kaupunginorkesterin, Johanneksen kamariorkesterin ja Sibelius-Akatemian Sinfoniaorkesterin solistina.
Suomen lisäksi hän on esiintynyt kamarimuusikkona monilla kansainvälisillä festivaaleilla, mm. Helsingin Juhlaviikoilla, Music Alp -festivaalilla Ranskassa, Ecuentro de musica de Santander Espanjassa ja Harmos Festivaalilla Portugalissa.

Heikkilä on palkittu myös kotimaisissa ja kansainvälisissä viulukilpailuissa, joista mainittakoon 3. palkinto Kuopion viulukilpailuissa 2010, 2. palkinto Kenneth Page viulukilpailuissa Lontoossa 2011 sekä 2.palkinto Springboard konserttokilpailuissa, Brightonissa 2012. Syksyllä 2012 Heikkilä aloittaa Vaasan kaupunginorkesterin vuorottelevana ensimmäisenä konserttimestarina.

Emil Fuchs (s. 1988) opiskelee fagotinsoittoa kolmatta vuotta Helsingin Konservatoriolla ja Sibelius-akatemialla, opettajinaan Mikko-Pekka Svala ja Otto Virtanen. Fuchs on kotoisin Jyväskylästä, missä myös aloitti fagotinsoiton opiskelun silloisessa Jyväskylän musiikkiopistossa. Soittajaura lähti kuitenkin toden teolla liikkeelle lukiossa, vaihto-oppilasvuotena Ranskassa. Brestin konservatorion suuri fagottiluokka ja loistava musiikki-ilmapiiri toivat aivan uudenlaista intoa ja päämäärähakuisuutta fagotin soittoon. Ranskan vuoden jälkeen Fuchs aloitti soittamisen myös Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterissa.

Fuchs on ehtinyt soittaa Se-ensemble – sinfoniaorkesterin ja Nordea Jean Sibelius– orkesterin riveissä. Keväällä 2011 Emil debytoi solistina RSO:n nuorten solistien konsertissa ja valittiin saman vuoden syksynä Helsingin konservatorion Concordia-orkesterin solistiksi. Keväällä 2012 Emil toimii Joensuun kaupunginorkesterin äänenjohtajan sijaisena.